Nyitvatartás:
H - P:    6:30-22:00
SZ - V:  8:00-20:00

Csepel, II.Rákóczi F. út 107-115.                          D épület

 +36 (30) 346 2937
 fitness21@gmail.hu
all_you_can_move_sportpass.jpg
reka_alakformalo.jpg
pilates.jpg

Amix

Fit-Ball

Egy dinamikus, vidám, minden kondicionális és koordinációs képességet egyaránt hatékonyan fejlesztő edzésrendszer, melynek eszköze a speciálisan e célok megvalósítására kifejlesztett gimnasztikai labda, a Fit-Ball. A labdán rugózva magas intenzitási szintet hozhatunk létre!
A Fit-Ball egy egészséges emberek számára kifejlesztett rekreációs sporteszköz, melynek használata közben óvjuk a csont-ízületi rendszert, és viszonylag nagy kiterjedésű aerob gyakorlatok végzése mellett is mindenki számára optimális kardio-vaszkuláris terhelést biztosíthatunk.

A Fit-Ball Tréning sokkal biztonságosabb prevenciós edzésforma, mint más aerobik jellegű zenés tornák, ezért nagyszerűen használható az egész társadalom számára, a gyerekektől a seniorokig, az edzetlenektől, a szuper fittek-ig, egyaránt.

A labdák jó minőségűek, nagy teherbírásúak, különböző méretüknél fogva mindenkinek lehetőséget nyújtanak tornára, edzésre egyaránt.

Helyes tartás

A megfelelő méretű labdán ülve könnyen megvalósítható a gerinc fiziológiás tartása. A porckorongokra körkörösen csaknem azonos nagyságú erők hatnak. A labda apró gördülései és a rajta ülő ember mozgásai ezen erők nagyságát kismértékben növelik - csökkentik. Ezáltal megvalósul a porckorongok álladó "masszírozása", anyagcseréjük optimális lesz.

Dinamikus ülés
Mivel a labda nem fix pontokon érintkezik a talajjal, a törzsizomzat folyamatos dinamikus és összehangolt muködésére van szükség ahhoz, hogy ne veszítsük el egyensúlyunkat. Ez az ún. dinamikus ülés állandó, de nem megeröltető hátizom tréninget jelent és biztosítja az izületek, lágyrészek számára a tehermentesített helyzetet.
A fiziológiás tartás lényegesen könnyebben felvehető, mint egy átlag irodaszéken vagy iskolapadban, ezért Skandináviában, az ergonómiai szempontból ideális ülőbútorok őshazájában egyenesen szék helyett ajánlják mint ülőbútort. Elöljárva a jó példával egész hivatalokat, iskolákat rendeztek be labdákkal.

Zsírégetés
Sajnos a médiumok - az úgynevezett "szaklapok", a televíziók, rádiók -, a túlsúly problematikájával foglalkozó cikkeikben, műsoraikban, igen hiányos és gyakran teljesen helytelen információkat adnak a közönség részére a témával kapcsolatban.
Nagyon kevés azon "szakemberek" száma is, akik zsírégetés címén korrekt tudással rendelkeznének, így nem csodálható, hogy a lakosság számtalan tagja sokszor tévúton járva, rengeteg energia befektetés mellett sem képes az életét megkeserítő zsírfölöslegtől megszabadulni. Sokan nagyon helytelenül a negatív energiamérleg tanait elfogadva az önsanyargató diétázásban látják a megoldást, sokak pedig az őrült kemény edzések, vagy épp a napokig tartó szaunázások után várják, hogy a mérleg nyelve kevésbé lendüljön ki. Számukra testtömegük egy-két kilóval történő lefaragása egyenlő a zsírszint csökkenésével.